sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Rauhallisempaa




Tiistain jälkeen loppuviikko on ollut kelien puolesta melko yhtenäinen: heikkotuulista, aurinkoista ja melko lämmintä. Lintupuolella meno on myös ollut melko samanlaista pitkin viikkoa, lähinnä tikat ovat ilahduttaneet liikehdinnällään. Keskiviikkona tuli syksynpinna pohjantikasta, joita on sittemmin näkynyt jo muutama lisää. Torstaina nähtiin syksyn toinen valkoselkätikka, nuori naaras joka tuli myös verkosta. Pikkutikoilla on ollut ihan hyvää meininkiä, viikon aikana on nähty yhteensä joitakin kymmeniä muuttavia. Kuvituksena tällä kertaa tikkoja, yllä huono kuva valkoselkätikasta kädessä ja lopussa maastokuva käpytikasta puun latvassa.

Keskiviikkona sattui hassu tapaus. Olin iltapäivällä istumassa bunkkerin "lepotuolissa", joka nojaa bunkkerin kaidetta vasten, ja katsomassa kiikarit silmillä Hankoon päin, kun huomasin silmännurkassa liikettä kiikarien ohi. Pysyin paikallaan ja kysyin myös bunkkerilla olleilta Tatulta ja Masalta, että mikä tossa mun vieressä istuu? Ehkä puolentoista metrin päässä suoraan etupuolellani istunut Tatu vastasi, että nuolihaukka. Nuori nuolihaukka siis istui lepotuolin karmilla, alle 30 sentin päässä oikeasta korvastani. Masa oli bunkkerin toisessa nurkassa eikä nähnyt aluksi koko lintua (joka jäi pääni taakse) ja oli siten hämillään. Lopulta Masa siirtyi vähän sivulle ja näki myös linnun. Alettiin pohtia, miten tilanteesta saataisiin kuva. Masalla oli järkkärissä liian pitkä putki kiinni, eikä parhaassa asemassa olleella Tatulla ollut mitään kameraa. Masa alkoi etsiä taskuistaan pokkaria ja ilmeisesti kahisi sen verran, että nuolihaukka tajusi jutun jujun ja lennähti puun latvaan 15 metrin päähän, josta jatkoi hetken päästä kauemmas. Nuolihaukka siis istui korvan vieressä ehkä puolisen minuuttia, jona aikana se ehti kohennella hieman asentoaankin. Itse istuin koko ajan samassa asennossa, kiikarit silmillä ja vilkuillen "subbaria" kiikarien ohi. Harmittavaa, ettei tilannetta onnistuttu kuvaamaan, olisi tullut veikeä kuva.

Viikonloppuna niemellä oli säpinää lukuisien päiväretkeilijöiden muodossa, lintumeininki oli yhä melko rauhallista. Lauantaina niemellä taisi hillua yhteensä yli 60 ihmistä, mikä on haliaksen mittapuulla melkoisen paljon. Lauantaina rikkoutui myös vajaan viikon vanha pikkuvarpusten muuttoennätys, uusi ennätys on nyt 207 muuttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti